Wist Je dat:


 

Wist je dat:

Je in Noorwegen met de regelmaat van de klok dit "verkeersbord" tegen komt?
Als je tijd hebt zou het zonde zijn om deze niet te volgen, het wil namelijk zeggen dat er in de directe omgeving een toeristische attractie te beleven valt. Dit kan zeer uiteenlopend zijn, van watervallen, over speciale dammen tot bergtoppen met prachtige uitzichten.

  Wist je dat:

De (sport)visvangst en het over de Noorse grens nemen van vis zeer beperkt is. De wet schrijft voor dat je slechts 10 kg vis mag meenemen. Maar, wanneer de eigenaar van de locatie waar je verblijft een licentie en dus een licentienummer heeft (Sigve Helland is in het bezit van dergelijke licentie), dan mag je 20 kg mee de grens overnemen.

 
 

  Wist je dat:

De Noren ver vooruit staan in het milieubewust leven. Schoolvoorbeeld hiervan is het laten begroeien van hun gebouwen, huizen en stallen met mossen, gras, zelfs kruiden en vetplanten.. Dit is een natuurlijke en vooral efficiënte manier van isoleren, maar ook koelen.
Maar deze manier van werken heeft nog zoveel andere voordelen, teveel om in deze kleine column verder op in te gaan. 

  Wist je dat:

Er vanuit Hebnes (een 10-tal km van het verblijf van Sigve Helland) bijna dagelijks een fjordvaart gaat naar de hoofdstad van Rogaland, Stavanger. Dit is een zeer mooie daguitstap, en 's avonds kan je met dezelfde waterbus terug naar Hebnes komen. Net zoals bij ons in de meeste bus en tram hokjes hangt er ook een tabel van aan en afvaart op de plaatsen waar de watertaxi aanmeert.