Toeristische route naar Sigve Helland vanuit Kristiansand.

 

 

In tegenstelling tot wat de titel zou durven vermoeden is deze route minder lang dan deze over Stavanger, en daarenboven ook nog eens uitzonderlijk mooi. We kunnen helaas niet bij elke bezienswaardigheid blijven stilstaan, maar de foto's onderaan zijn van eigen hand en komen gegarandeerd voor op je route.

 
We starten in Kristiansand, waar we (als we van de overzet komen rechts aanhouden) richting Evje (60km) rijden. Onderweg zijn er al meerdere bezienswaardigheden zoals watervallen, mineraalgrotten, rafting...

   GOUDEN TIP
De reis naar de Vindafjord is zonder meer zwaar en vermoeiend. Een deugddoende nacht en heerlijk ontbijt zijn daarom geen overbodige luxe. Even voorbij Evje ligt de Byglandsfjord met een mooi hotel, het Revsneshotel, nette kamers, prachtige locatie en bovendien helemaal niet duur. Het is wel aan te raden om vooraf te reserveren, zeker tijdens de zomermaanden. Er gaat niets boven een voorspoedige reis en uitgerust op je bestemming aankomen!

https://revsneshotell.no/

  
  
  Vanaf de Byglandsfjord gaan we richting Haukeli mountains, onderweg zoveel mooie stopplaatsen, foto's en namen hieronder. Van Haukeli stomen we door naar Roldal, enkele km voorbij het centrum nemen we de afslag links, richting Stavanger / Haugesund. Dit deel van de route vraagt meer aandacht en voorzichtigheid, hier zijn de wegen niet breed en veel blinde bochten. Enkele km voor het stadje Sand heb je weer een afslag links met dezelfde wegwijzers, ook hier nog voorzichtig rijden. Na 11 km kan je dan naar rechts afslaan richting Haugesund. Hier start een nagelnieuwe route met mooie tunnels en een gigantische brug over de fjord, (foto hiernaast). Na een negental km kan je links afslaan richting Hebnes, je hebt de laatste 20 km voor de boeg. Volg deze weg en je komt automatisch aan op je bestemming, Sigve Helland!