EEN DAGJE WEG NAAR HAUGESUND 

 

Voor diegene die het vissen eens een dag achter zich willen laten, of voor de mensen die gewoon op vakantie zijn en eens een stad willen bezoeken, is Haugesund een mooie optie. Zowel voor de wandelende genieters als voor de shoppers is er vanalles te beleven. Je mag er wel vanuit gaan dat deze uitstap van bij Sigve Helland uit een ganse dag in beslag neemt.
Om op de nodige bestemmingen te geraken gebruiken wij Waze of Google maps op de smartphone, maar uiteraard moet het ook met de gps lukken.  

   
    Vooraleer je de stad bereikt kom je in Raglamyr. In dit voorgedeelte  is het "Storecenter" gevestigd, wat eigenlijk staat voor winkelgebied. Je vind er o.a. een mooi shoppingcentrum Amanda, met leuke winkels waar je Noorse spulletjes kan kopen, maar bijvoorbeeld ook een McDonalds om maar eens iets anders te noemen.
Als je achteraan de grote parking de voetgangerstunnel neemt kom je nog zoveel andere winkels tegen zoals bijvoorbeeld MX sport waar je naast een heleboel sportspullen ook veel hengelgerief kan vinden.

Tijd om naar het echte centrum te trekken. Haugesund is een havenstadje, waar je niet alleen langs het water kan wandelen, maar daartegenover, aan de andere kant van de straat zijn er allemaal eet- en drinkgelegenheden. Er is ook een heuse autovrije winkelstraat met grote merken, algemene winkels, maar ook met echte souvenirsshops.

   

De volgens ons gemakkelijkste manier om alles te bereiken is, om je wagen of busje te parkeren net voorbij het busstation. De plaats/parking heet Leirangergata en het is wel een betalende parking. Je wandelt rechts de parking af, een voetgangerstunneltje onderdoor en dan een kleine 200 meter en dan ben je ter plaatse. Links ben je dan al de autovrije winkelstraat gepasseerd, maar loop je door, en de trapjes af dan sta je meteen aan het water.