Fjordvissen met Sigve Helland
  De sportvisser kan bij ons terecht voor het echte fjordvissen.
De Vindafjord is een van de gezondste en visrijkste fjorden van Noorwegen. Vele vissoorten die je in volle zee aantreft zijn ook in de fjorden te vangen. Het voordeel van fjordvissen is wel dat je bij minder goed weer toch steeds kan gaan vissen.
Met eenvoudige gummi of makreel materiaal kan je al mooie koolvis, pollak, schelvis, wijting of haring vangen.
  Vanaf 50m diepte kan je met zee materiaal aan de slag om leng, lom, roodbaars, gul en andere zeevissen te vangen. Daarbij zijn zeeduivel, doornhaai en zeewolf zeker geen grote uitzonderingen. Op de meer zanderige plaatsen tref je verschillende soorten platvis zoals tongschar aan.  

 

 

Bij het huis horen een of enkele bootjes waarmee je zelf mag uitvaren, wel met in acht neming van de wettelijke voorschriften zoals bijvoorbeeld bij het uitvaren het dragen van een zwemvest, en voor de stuurman ook nog een fluorvest.
Elke avond of morgend worden de bootjes bijgevuld door Sigve. De verbruikte benzine wordt op het einde van de vakantie afgerekend.
Het huis heeft ook een eigen opslagruimte en grote diepvrieskoffer om gevangen vis direct in te vriezen.

  Links op de foto staat een heel oud (beschermt) boothuis wat enkel nog als opslagruimte gebruikt wordt. Rechts is een recentelijke gebouw waar je vooraan de vis kan kuisen en/of fileren. Achteraan is een droogruimte waar je de viskleren kan hangen.
Buiten tafels en een wasbak is er ook voor elektriciteit en stromend water gezorgd.